Bel Saskia 06 - 22 53 05 48
gewoon bij saskia logo

De ideale hypotheek voor je eerste huis

Je eerste huis kopen en geld overhouden om leuke dingen van te doen? Ik adviseer je de hypotheek die dat mogelijk maakt.

Beoordeling door klanten: 10 Ster Ster Ster Ster Ster

Josien

“Saskia heeft mij fantastisch geholpen in het zoek- en koopproces van mijn eerste woning. Ze werkte snel en efficiënt, was altijd bereikbaar en gaf zeer goed advies. Ze stelt de klant echt voorop met haar persoonlijke benadering. “

Sandy

“Saskia is een heel kundig, lief betrokken persoon die net een tandje verder voor je gaat. Je weet bij haar waar je aan toe bent en dat waardeer ik enorm! Door haar eindelijk m’n eigen huisje!!”

Jouw maximale hypotheek als starter

De zoektocht naar jouw droomwoning wordt makkelijker
als jij weet hoeveel je kunt lenen.

Gebruik deze handige hypotheek calculator om een indicatie te krijgen van jouw maximale hypotheek. Je ziet direct wat je hiervoor per maand betaalt. Wil je met zekerheid bieden? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Hypotheek voor starters

De beste hypotheek voor jouw toekomst

Heb je naast het kopen van je eerste huis nog meer dromen voor de toekomst? Wil je reizen, een gezin starten, groter gaan wonen?

Vertel me waar jij écht gelukkig van wordt, dan vinden we de hypotheek die past bij jouw leven. Daarvoor vergelijk ik de hypotheekproducten van ruim 40 hypotheekaanbieders. Zo weet je zeker dat jouw hypotheek toekomstproof is.

Ik werk samen met:

Bied met
zekerheid

Hoe vergroot je jouw kans op de woningmarkt? Door te bieden met zekerheid. Een Financiële check geeft je duidelijkheid over wat je kunt lenen. Zo laat jij de verkoper zien dat jouw bod betrouwbaar is. Deze financiële check is 3 maanden geldig en regel je gewoon bij mij.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

Er zijn verschillende manieren om te berekenen hoeveel jij kunt lenen. De hypotheek calculator gebruikt de standaard methode, gebaseerd op bepaalde aannames. Maar soms past deze rekenmethode niet zo goed bij jouw situatie. Dan is maatwerk nodig.

Er zijn verschillende hypotheekaanbieders waarbij je zo’n maatwerkhypotheek kunt afsluiten. Zeker wanneer je met z’n tweeën een hypotheek aanvraagt kan dit erg gunstig zijn. Ik bereken voor jou welke rekenmethode het beste bij jou past. Zo kun je misschien meer lenen dan je denkt en blijkt je droomwoning toch haalbaar.

In 5 stappen naar jouw droomwoning

 • 1
  Inzicht in jouw maximale hypotheek

  Onderzoek eerst wat je kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat. Plan hiervoor een kosteloos kennismakingsgesprek in. Dat kan digitaal of bij jou thuis, lekker makkelijk.

 • 2
  Kopen van jouw eerste huis

  Een aankoopmakelaar kan je helpen tijdens dit leuke, maar spannende, proces
  helpen bij het bezichtigen en bieden. Na acceptatie van je bod teken je het
  voorlopig koopcontract.

 • 3
  Je hypotheek regelen

  Ik zoek voor jou de hypotheek die het beste bij jouw situatie past, nu en in de toekomst. Daarna dien ik jouw aanvraag in bij de
  gekozen hypotheekaanbieder. Je moet verschillende documenten (denk bijvoorbeeld aan je salarisstrook) aanleveren zodat ze jouw financiële situatie goed kunnen beoordelen. Ook adviseer ik je over jouw verzekeringen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 • 4
  De hypotheekofferte ondertekenen

  Gaat de hypotheekaanbieder akkoord? Dan is het tijd om de hypotheekofferte
  te ondertekenen. Het is belangrijk dat je hypotheek rond is voor de datum die in het koopcontract staat.

 • 5
  Tijd voor de sleuteloverdracht

  De laatste stap is een bezoekje aan de notaris. Hier onderteken je de hypotheekakte en de akte van levering zodat het huis officieel van jou wordt. Daarna krijg je de sleutel en kan het verbouwen en verhuizen beginnen!

Ja, ik wil ook zonder zorgen mijn hypotheek afsluiten

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help jou graag aan je eerste hypotheek.

Al binnen 2 minuten geregeld

Veelgestelde vragen over het kopen van je eerste huis

Als starter heb je vast vragen over het kopen van je eerste huis. Hier vind je antwoord op vragen die starters zoals jij vaak stellen.

 • Hoe hoog zijn de kosten koper voor een starter?

  Gemiddeld ben je 4 tot 6% van de woningwaarde kwijt aan de kosten koper. Als je een huis koopt betaal je naast de aankoopprijs nog een aantal andere kosten. Dit noemen we de kosten koper. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor de hypotheekadviseur, taxateur, notaris en de aankoopmakelaar. Kost je woning meer dan € 440.000 of ben je ouder dan 35? Dan betaal je ook overdrachtsbelasting.

 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

  Je hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van het huis dat je koopt. Dat betekent dat je de kosten voor onder andere de hypotheekadviseur, taxateur, notaris en aankoopmakelaar zelf moet betalen. Vaak is dit zo’n 4 tot 6% van de woningwaarde. Koop je bijvoorbeeld een huis van € 300.000 dan is dit € 12.000 - € 18.000. Voor een verbouwing of energiebesparende maatregelen kun je meestal extra lenen.

 • Hoe wordt mijn maximale hypotheek berekend?

  Jouw maximale hypotheek is afhankelijk van:

  • je (gezamenlijke) inkomen
  • de waarde van het huis dat je koopt, je mag maximaal 100% van de getaxeerde waarde lenen
  • de hoogte van je uitgaven aan leningen, partneralimentatie en een leaseauto
  • de rentestand
 • Wat is een startershypotheek?

  Een startershypotheek is eigenlijk een gewone hypotheek, maar dan afgesloten door starters. Net als andere huizenkopers kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek.

  Sommige gemeenten bieden een Starterslening aan. Je kunt je normale hypotheek aanvullen met de Starterslening van de gemeente. Zo heb je meer budget en kun je toch die droomwoning kopen.

  Biedt jouw gemeente een Starterslening aan? Dan help ik je bij het aanvragen van je normale hypotheek én de Starterslening.

 • Welke hypotheekvormen zijn er?

  Op dit moment zijn er 2 hypotheekvormen waarmee je recht hebt op hypotheekrenteaftrek:

  Annuïteitenhypotheek: tijdens de volledige looptijd (vaak 30 jaar) betaal je hetzelfde bruto maandbedrag. Dit bestaat voor een deel uit rente en een deel uit aflossing. Je schuld wordt iedere maand lager, daardoor betaal je steeds minder rente en los je steeds meer af. Je hypotheekrenteaftrek wordt hierdoor lager. Je netto maandlast stijgt hierdoor een beetje.

  Lineaire hypotheek: tijdens de volledige looptijd (vaak 30 jaar) betaal je hetzelfde bedrag aan aflossing. Daarnaast betaal je ook rente. Omdat je schuld steeds lager wordt, betaal je steeds minder rente. Je bruto maandbedrag wordt hierdoor steeds lager. Je netto maandbedrag daalt ook, maar wel iets minder hard. Dat komt omdat je hypotheekrenteaftrek daalt als je meer hebt afgelost.

  Andere hypotheekvormen zijn bijvoorbeeld: de aflossingsvrije hypotheek, beleggingshypotheek, bankspaarhypotheek of spaarhypotheek. Deze hypotheken kunnen niet afgesloten worden door een starter of geven geen recht op hypotheekrenteaftrek.

  Bekijk ook het kennisartikel dat ik schreef over de verschillende hypotheekvormen

  Wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij jouw situatie past? Plan dan een adviesgesprek in.

 • Wanneer moet ik mijn hypotheek aflossen?

  Meestal wordt een hypotheek binnen 30 jaar afgelost. Het kan ook slim zijn om eerder af te lossen, bijvoorbeeld omdat je snel van je maandlasten af wil zijn. Ook is het mogelijk om 40 jaar te doen over het terugbetalen van je hypotheek. Dit heeft voor- en nadelen. Hierover vertel ik je graag meer tijdens een adviesgesprek.

 • Ik heb geen vast contract, kan ik dan wel een hypotheek krijgen?

  Ook zonder vast contract is het vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen. Een hypotheekaanbieder vraagt dan extra bewijsmateriaal om jouw inkomen goed in te schatten.

  Tijdelijk contract - met een werkgeversverklaring laat jouw werkgever weten de intentie te hebben jouw contract te verlengen.

  Flexwerker - als je via een uitzendbureau of op basis van een nuluren- of oproepcontract werkt dan wisselen jouw inkomsten. De verstrekker kijkt dan naar jouw gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar, met als maximum het inkomen van het laatste jaar. Ook een perspectiefverklaring of arbeidsmarktscan kan een uitkomst zijn.

  Zzp’er of ondernemer - de hypotheekaanbieder kijkt naar jouw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Ook als je pas net onderneemt zijn er mogelijkheden.

 • Ik heb een (studie)schuld. Wat betekent dit voor mijn hypotheek?

  Een studieschuld moet je terugbetalen. Daarom houdt een hypotheekaanbieder rekening met deze uitgaven. Een studieschuld weegt minder zwaar dan een normale lening. Dat komt omdat de rente op een studieschuld laag is en je lang mag doen over het terugbetalen. Door rekening te houden met je studieschuld zorgt de hypotheekaanbieder ervoor dat je naast je hypotheek nog genoeg geld hebt om je schuld terug te betalen.

 • Mijn ouders willen mij helpen bij de aankoop van mijn eerste huis. Kan dat?

  Ja, absoluut. De belastingvrije schenking van € 100.000 bestaat niet meer. Toch zijn er nog andere manieren waarop je ouders kunnen helpen bij de aankoop van je eerste huis. Denk bijvoorbeeld aan een kleinere schenking of het afsluiten van een familiehypotheek. Hierbij leen je geld van je ouders. Je betaalt gewoon rente en hebt dus recht op hypotheekrenteaftrek. Natuurlijk zitten er wel voorwaarden verbonden aan zo’n familielening. Ik leg ze graag aan je uit tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

 • Wat is het beste moment voor een eerste kennismaking?

  Jouw eerste afspraak kun je het beste plannen zodra je op huizenjacht gaat. Zo weet je wat jouw budget is. Zo’n kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

 • Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

  Tijdens de eerste afspraak bereken ik wat jij kunt lenen. Hiervoor heb ik gegevens over je identiteit, inkomsten en uitgaven nodig. Neem daarom onderstaande (originele) documenten mee:

  • Identiteitsbewijs of paspoort
  • Salarisstrook (voor zelfstandigen of ondernemers: de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar)
  • Gratis uitdraai van www.bkr.nl met een overzicht van jouw leningen
  • Heb je al een hypotheek? Neem dan ook een recent overzicht van je huidige hypotheek mee
 • Waarin onderscheid jij je van andere hypotheekadviseurs?

  Net als andere hypotheekadviseurs adviseer ik jou welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. De manier waarop ik dat doe is wel anders. Zo kom ik bij jou thuis, geef ik gratis advies over je verzekeringen en besteed ik extra aandacht aan jouw toekomstplannen. Het doel is dat jij een hypotheek krijgt waarmee je lekker woont én leeft. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat alles op tijd geregeld is en dat jij snapt wat je afsluit. Je kunt je vragen daarom makkelijk via telefoon, mail of WhatsApp stellen.

 • Hoe snel is mijn hypotheek geregeld?

  De hypotheek van mijn klanten is meestal binnen 3 tot 4 weken na tekenen van het koopcontract rond. Dat is sneller dan gemiddeld. Bij de meeste hypotheekadviseurs is een doorlooptijd van 4 tot 6 weken normaal.

 • Welke hypotheekaanbieders vergelijk je?

  Ik vergelijk alle banken en andere hypotheekaanbieders die in Nederland actief zijn.

 • Wat kost jouw hypotheekadvies?

  Je kunt bij mij kiezen uit 3 pakketten. Op de tarievenpagina zie je hoeveel mijn hypotheekadvies kost en wat je daar precies voor krijgt.

 • Wat zeggen jouw klanten over jou?

  Ben je benieuwd of mijn klanten tevreden zijn over mijn hypotheekadvies? Bekijk dan de pagina met alle reviews.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via WhatsApp.

Je krijgt altijd snel antwoord