Bel Saskia 06 - 22 53 05 48
gewoon bij saskia logo

De hypotheek voor jouw nieuwe thuis

Of je nu groter wil wonen of gewoon toe bent aan iets nieuws…er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ik adviseer je de hypotheek die bij jouw toekomstplannen past.

Beoordeling door klanten: 10 Ster Ster Ster Ster Ster

Phil en Lonneke

“Saskia heeft ons al twee keer begeleid bij de aankoop van een woning en daar zijn we heel tevreden over. Ze weet absoluut waar ze het over heeft, geeft goede adviezen en is een prettig en open persoon.”

Kevin
Weert

“Wij zijn wederom super geholpen! Saskia geeft transparant en deskundig advies, denkt mee met de klant en zet een stapje extra waar nodig.”

Jouw maximale hypotheek als doorstromer

Wat mag die droomwoning eigenlijk kosten? Als je dat weet dan ga je met een lekkerder gevoel op huizenjacht.

Gebruik deze handige hypotheek calculator om een beeld te krijgen van jouw maximale hypotheek. Tel daar je eventuele overwaarde bij op en je hebt een goede indicatie van de mogelijkheden. Wil je met zekerheid bieden? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Nieuwe woning, nieuwe hypotheek

Met het geld dat je krijgt voor je oude huis los je jouw oude hypotheek af. Voor je volgende woning heb je dus een nieuwe hypotheek nodig.

Het is slim om goed te kijken bij welke hypotheekaanbieder jij het beste uit bent. Misschien is dat je oude hypotheekaanbieder. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Er is in de tussentijd veel veranderd. In jouw leven, maar ook in marktomstandigheden zoals de rentestand.

Deze hypotheekaanbieders vergelijk ik voor je:
Hypotheek doorstromers

Liever je hypotheek meenemen?

Als je nu een hele gunstige hypotheek hebt met een lage rente, dan wil je dat het liefste zo houden. Of dat kan is afhankelijk van de voorwaarden van je hypotheek. We noemen dit een meeneemhypotheek of verhuisregeling.

Bij een meeneemhypotheek los je bij verkoop gewoon de oude hypotheek af. Maar sluit je een nieuwe hypotheek bij dezelfde aanbieder? Dan gelden de oude voorwaarden, rentestand, maandlasten en rentevaste periode. Extra lenen kan, maar dan wel tegen de actuele voorwaarden. Twijfel je of jij je oude hypotheek mee kunt nemen? Ik zoek het graag voor je uit.

De eerste afspraak is altijd gratis

Bied met
zekerheid

Hoe vergroot je jouw kans op de woningmarkt? Door te bieden met zekerheid. Een Financiële check geeft je duidelijkheid over wat je kunt lenen. Zo laat jij de verkoper zien dat jouw bod betrouwbaar is. Deze financiële check is 3 maanden geldig en regel je gewoon bij mij.

Direct verbouwen of verduurzamen?

Als je dan toch gaat verhuizen is het net zo makkelijk om direct die verbouwing mee te pakken. Anders zit je over een paar jaar weer in de rommel.

Samen met jou kijk ik naar de mogelijkheden. Ik adviseer je hoe je de verbouwing het beste kunt financieren. Vanuit je overwaarde, met spaargeld of door het verhogen van je hypotheek. Wist je dat je extra kunt lenen als je energiebesparende maatregelen neemt?


Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

Er zijn verschillende manieren om te berekenen hoeveel jij kunt lenen. De hypotheek calculator gebruikt de standaard methode, gebaseerd op bepaalde aannames. Maar soms past deze rekenmethode niet zo goed bij jouw situatie. Dan is maatwerk nodig.

Er zijn verschillende hypotheekaanbieders waarbij je zo’n maatwerkhypotheek kunt afsluiten. Zeker wanneer je met z’n tweeën een hypotheek aanvraagt kan dit erg gunstig zijn. Ik bereken voor jou welke rekenmethode het beste bij jou past. Zo kun je misschien meer lenen dan je denkt en blijkt die droomwoning toch haalbaar.

Ja, ik wil ook ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help jou graag bij het realiseren van jouw woonwensen.

Al binnen 2 minuten geregeld

Hypotheekadvies doorstromers

Joyce

“Ondanks dat alles ineens in sneltreinvaart geregeld moest worden, super goed geholpen door Saskia, super goed bereikbaar, kijkt verder naar passende oplossingen en duidelijke uitleg!”

Maarten

“Saskia is deskundig, zeer ervaren en was ook buiten kantoortijden aan het werk om de voor ons belangrijke deadlines te kunnen halen. Een absolute aanrader.”

Veelgestelde vragen over het kopen van je volgende huis

Hoewel je als doorstromer ervaring hebt met het afsluiten van een hypotheek, heb je vast nog vragen. Hier vind je antwoord op vragen die doorstromers mij vaak stellen.

 • Moet ik een boete betalen als ik mijn oude hypotheek aflos?

  Nee, dat hoeft niet. Als je hypotheek wordt afgelost omdat de daaraan gekoppelde woning wordt verkocht, hoef je geen boete te betalen bij vervroegde aflossing.

 • Ik betaal mijn nieuwe huis gedeeltelijk uit de overwaarde van mijn oude huis. Maar dat geld krijg ik pas bij de verkoop, hoe werkt dit?

  Je kunt hiervoor een overbruggingskrediet afsluiten. Dit is een tijdelijke hypotheek die je aflost zodra je het geld van de verkoop van je oude huis ontvangt.

 • Wat gebeurt er als ik mijn overwaarde niet gebruik voor mijn nieuwe huis?

  Het is niet wettelijk verplicht om je overwaarde te gebruiken voor je nieuwe huis. Wel is het zo dat het fiscale nadelen kan hebben als je dat niet doet.

  Als je binnen 3 jaar na de verkoop van je oude woning weer een nieuwe woning koopt, dan wordt van je verwacht dat je de overwaarde gebruikt om je nieuwe hypotheek te verlagen. Doe je dat niet, dan heb je over dat deel geen recht op hypotheekrenteaftrek.

  Voorbeeld. Je verkoopt je huis met € 100.000 overwaarde. Dit geld gebruik je voor een auto. Je koopt binnen 3 jaar een nieuwe woning. De marktwaarde is € 400.000 en je sluit een hypotheek af van € 400.000. Je mag hypotheekrente aftrekken over een schuld van € 300.000 (namelijk € 400.000 -/- € 100.000).

 • Heb ik met mijn nieuwe hypotheek ook recht op hypotheekrenteaftrek?

  Dat ligt aan wanneer de oorspronkelijke hypotheek is afgesloten:

  Voor 1 januari 2013: als je hypotheekbedrag gelijk blijft dan blijf je recht houden op hypotheekrenteaftrek, met een maximum van 30 jaar. Wordt je hypotheek hoger? Dan heb je voor de verhoging alleen recht op aftrek als je de hypotheek binnen 30 jaar aflost en de hypotheek annuïtair of lineair aflost.

  Na 1 januari 2013: je mag de hypotheekrente op je nieuwe hypotheek aftrekken als je de hypotheek binnen 30 jaar aflost. Is je nieuwe hypotheek hoger dan je oude hypotheek? Dan mag je de rente op dit deel alleen aftrekken als je het geld gebruikt voor je eigen woning.

 • Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek meenemen?

  Dat kan altijd, de vraag is wel of je dan nog recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

  Had je op 31 december 2012 al een hypotheek die (gedeeltelijk) aflossingsvrij was? Dan behoud je recht op hypotheekrenteaftrek voor maximaal de hoogte van de hypotheekschuld op die datum. Je moet dan na verkoop van je oude woning uiterlijk het volgende kalenderjaar een nieuwe hypotheek afsluiten.

  Wel kan het zo zijn dat hypotheekaanbieders de eis stellen dat het aflossingsvrije deel maximaal 50% van je nieuwe hypotheek bedraagt.

 • Wij hebben, afzonderlijk van elkaar, al eens een hypotheek gehad. Wat betekent dit voor onze nieuwe hypotheek?

  Als jullie allebei al eens een hypotheek hebben gehad, dan hebben jullie beiden al gebruik gemaakt van hypotheekrenteaftrek. Misschien hebben jullie ook al een Eigen Woning Reserve opgebouwd omdat jullie een huis verkochten met overwaarde. Dit heeft impact op jullie recht op hypotheekrenteaftrek. Jullie specifieke situatie bepaalt hoe lang en hoeveel rente jullie nog mogen aftrekken. Ik vertel je hier graag meer over tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

 • Kan ik beter verbouwen of verhuizen?

  Goede vraag. Dat ligt aan heel veel factoren. Bijvoorbeeld aan je woonwensen, maar ook aan de voorwaarden van je huidige hypotheek en de actuele rentestand. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek breng ik voor je in kaart wat de voor- en nadelen zijn van beide opties. Daarbij kijken we natuurlijk uitgebreid naar de financiële gevolgen van beide keuzes.

 • Wat is het beste moment voor een eerste kennismaking?

  Jouw eerste afspraak kun je het beste plannen zodra je op huizenjacht gaat. Zo weet je wat jouw budget is. Zo’n kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

 • Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

  Tijdens de eerste afspraak bereken ik wat jij kunt lenen. Hiervoor heb ik gegevens over je identiteit, inkomsten en uitgaven nodig. Neem daarom onderstaande (originele) documenten mee:

  • Identiteitsbewijs of paspoort
  • Salarisstrook (voor zelfstandigen of ondernemers: de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar)
  • Gratis uitdraai van www.bkr.nl met een overzicht van jouw leningen
  • Recent overzicht van je huidige hypotheek
 • Hoe snel is mijn hypotheek geregeld?

  De hypotheek van mijn klanten is meestal binnen 3 tot 4 weken na tekenen van het koopcontract rond. Dat is sneller dan gemiddeld. Bij de meeste hypotheekadviseurs is een doorlooptijd van 4 tot 6 weken normaal.

 • Welke hypotheekaanbieders vergelijk je?

  Ik vergelijk alle banken en andere hypotheekaanbieders die in Nederland actief zijn.

 • Wat kost jouw hypotheekadvies?

  Je kunt bij mij kiezen uit 3 pakketten. Op de tarievenpagina zie je hoeveel mijn hypotheekadvies kost en wat je daar precies voor krijgt.

 • Wat zeggen jouw klanten over jou?

  Ben je benieuwd of mijn klanten tevreden zijn over mijn hypotheekadvies? Bekijk dan de pagina met alle reviews.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via WhatsApp.

Je krijgt altijd snel antwoord