Bel Saskia 06 - 22 53 05 48
gewoon bij saskia logo

De ideale hypotheek voor zzp’ers en ondernemers

Met een variabel inkomen een hypotheek afsluiten is makkelijker dan je denkt. Ik laat je zien wat er mogelijk is en help jou aan een hypotheek waarmee je lekker woont én leeft.

Beoordeling door klanten: 10 Ster Ster Ster Ster Ster

NP

“We waren op zoek naar een onafhankelijke adviseur die ervaring heeft met zelfstandig ondernemers. Er was meteen een klik met Saskia. Door haar goede communicatie, geweldige bereikbaarheid, structuur, professionele netwerk en ervaring zijn we echt ontlast.”

Daan
Hengelo

“Altijd goed contact geweest en uitstekende service verleend. Denkt goed mee voor een advies op maat en weet ook de meest recente ontwikkelingen op de markt goed over te brengen. Al met al, top service met een passend advies!”

Hypotheek berekenen voor zzp’ers en ondernemers

Als je weet hoeveel je kunt lenen, ga je met een lekkerder gevoel op huizenjacht.

Met deze handige hypotheek calculator krijg je een indicatie van jouw maximale hypotheek. Als ondernemer kun je bij de ene hypotheekaanbieder (veel) meer lenen dan bij de andere. Dat komt omdat iedereen een eigen manier heeft om jouw inkomen vast te stellen. Ik vind voor jou de aanbieder met de best passende voorwaarden.

Plan direct jouw gratis kennismakingsgesprek

Waarom je bij de een meer kunt lenen dan bij de ander

De meeste hypotheekaanbieders werken met een inkomensverklaring. Daarbij stelt een externe instantie (tegen betaling) vast wat jouw inkomen is. Dat doen ze op basis van jouw jaarcijfers. Deze instantie houdt rekening met de rekenregels van de hypotheekaanbieder waar jij een hypotheek aanvraagt.

De verschillen tussen de rekenregels zijn groot

Zo rekent de ene aanbieder met het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar, kijkt de ander vooral naar het laatste jaar en is weer een ander zo vriendelijk coronajaren niet mee te wegen. Als ervaren hypotheekadviseur ken ik die verschillen en help ik jou de best passende hypotheek af te sluiten.

Deze hypotheekaanbieders vergelijk ik voor je:

Als ondernemer is er meer mogelijk dan je denkt

Als je weet bij welke aanbieder je moet zijn, is er meer mogelijk dan je denkt. Ook wanneer je nog maar pas onderneemt of net een slecht jaar achter de rug hebt.

Al na het eerste gesprek geef ik jou een betrouwbare indicatie van je maximale hypotheek. Wil je nog meer zekerheid? Dan laten we een inkomensverklaring opstellen. Die blijft 6 maanden geldig.

Ja, ik wil ook weten wat mijn mogelijkheden als ondernemer zijn

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik laat je graag zien hoeveel je kunt lenen en bij welke hypotheekaanbieder je het beste uit bent.

Al binnen 2 minuten geregeld

Hypotheekadvies ondernemer

Rens

“Saskia is zeer kundig en proactief op het gebied van hypotheekadvies. Ze is goed op de hoogte van de markt en alle ontwikkelingen waardoor ze uitstekend advies kan geven.”

Josien

“Saskia heeft mij fantastisch geholpen in het zoek- en koopproces van mijn eerste woning. Ze werkte snel en efficiënt, was altijd bereikbaar en gaf zeer goed advies. Ze stelt de klant echt voorop met haar persoonlijke benadering. “

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek als ondernemer

Een hypotheek afsluiten als ondernemer is net wat uitdagender dan voor iemand in loondienst. Logisch dus dat je vragen hebt. Hier vind je het antwoord op vragen die ondernemers zoals jij mij vaak stellen.

 • Geeft de hypotheek calculator een realistisch beeld van mijn leencapaciteit als ondernemer?

  De calculator geeft een richting, maar je kunt er niet blind op vertrouwen. Daarvoor zijn de verschillen tussen de hypotheekaanbieders te groot. Wil je dus echt weten wat je kunt lenen? Plan dan een afspraak in. Het eerste gesprek is altijd kosteloos.

 • Hoe wordt mijn inkomen vastgesteld?

  Je inkomen wordt vastgesteld op basis van jouw jaarcijfers. Meestal moet je de jaarcijfers van de afgelopen jaren inleveren en een indicatie van het lopende jaar. Die kun je opvragen bij je boekhouder.

 • Wat is een inkomensverklaring?

  Een inkomensverklaring voor een ondernemer is een document waarin staat hoe hoog jouw inkomen is. Er zijn 4 onafhankelijke instanties die inkomensverklaringen opstellen. Dat zijn: Raadhuys, Pentrax, Zakelijk Inkomen en Overviewz. Bij het opstellen van de inkomensverklaring houden deze instanties rekening met de rekenregels van de hypotheekaanbieder waar jij je hypotheek wil afsluiten.

 • Is een inkomensverklaring verplicht?

  Als je een hypotheek met NHG wil afsluiten is een inkomensverklaring bijna altijd verplicht. Kies je voor een hypotheek zonder NHG? Dan werken de meeste hypotheekaanbieders ook met een inkomensverklaring. Sommige aanbieders rekenen liever zelf uit wat jouw inkomen is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Rabobank. Ook zijn er een paar aanbieders die jouw inkomen wel zelf kunnen berekenen, maar een inkomensverklaring ook accepteren.

 • Hoeveel kost een inkomensverklaring?

  Dit verschilt per instantie en hangt ook af van je ondernemingsvorm. Voor een eenmanszaak is dit minimaal € 250 excl. btw. Voor bijvoorbeeld een vof of bv moet je op minimaal € 450 excl. btw rekenen.

 • Kan ik als ondernemer ook een Financiële check krijgen om sterker te staan tijdens het bieden?

  Dat kan zeker. Ik heb veel ervaring met het lezen van jaarcijfers dus kan een goede inschatting maken van jouw inkomen. De Financiële check is wel onder voorbehoud van de uitkomsten van de officiële inkomensverklaring.

 • Kan ik al tijdens de oriëntatiefase inzicht krijgen in mijn maximale hypotheek?

  Ik heb veel ervaring met het lezen van jaarcijfers. Dat betekent dat je al in de oriëntatiefase een betrouwbare indicatie kunt krijgen van jouw maximale hypotheek.

 • Wat kan ik doen om mijn kansen op een hypotheek te vergroten?

  De kans op een hypotheek wordt voor een groot deel bepaald door jouw inkomen. Het is dus belangrijk dat jouw jaarcijfers een goed beeld geven van de situatie. Soms verwerkt een boekhouder de resultaten op manier A, terwijl manier B ook wettelijk is toegestaan en gunstiger is voor jouw hypotheekaanvraag. Dit soort tips geef ik dan door aan jouw boekhouder om jouw kans op een hypotheek te vergroten. Om hier voldoende tijd voor te hebben is het slim om al op tijd bij mij langs te komen voor een hypotheekadvies.

 • Mijn laatste jaar was erg goed/erg slecht. Welke impact heeft dit op mijn hypotheek?

  Dat verschilt per hypotheekaanbieder. Zo kijkt de een bijvoorbeeld naar je gemiddelde inkomen, terwijl de ander vooral naar het laatste jaar kijkt. Ik zoek voor jou de aanbieder die het beste rekening houdt met jouw situatie. Het doel is een hypotheek waarmee je lekker woont én leeft.

 • Welke invloed heeft corona op het vaststellen van mijn inkomen?

  Dat verschilt per hypotheekaanbieder. De ene aanbieder heeft meer begrip voor de situatie dan de ander. Het is belangrijk dat je in ieder geval goed inzichtelijk maakt wat de impact van corona is geweest. Ik zoek vervolgens voor jou de hypotheekaanbieder die het beste rekening houdt met jouw situatie. Het doel is een hypotheek waarmee je lekker woont én leeft.

 • Ik ben nog niet zo lang ondernemer. Kan ik toch een hypotheek afsluiten?

  Je kunt een hypotheek afsluiten als je minimaal 1 jaar ondernemer bent. Je moet dan je jaarcijfers van dat jaar aanleveren, plus een prognose.

 • Kan ik als ondernemer ook een hypotheek met NHG afsluiten?

  Ja, dat kan. Wat de regels hiervoor zijn lees je op de site van de NHG.

 • Wat is het beste moment voor een eerste kennismaking?

  Jouw eerste afspraak kun je het beste plannen zodra je op huizenjacht gaat. Zo weet je wat jouw budget is. Zo’n kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

 • Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

  Tijdens de eerste afspraak bereken ik wat jij kunt lenen. Hiervoor heb ik gegevens over je identiteit, inkomsten en uitgaven nodig. Neem daarom onderstaande (originele) documenten mee:

  • Identiteitsbewijs of paspoort
  • Salarisstrook (voor zelfstandigen of ondernemers: de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar)
  • Gratis uitdraai van www.bkr.nl met een overzicht van jouw leningen
  • Heb je al een hypotheek? Neem dan ook een recent overzicht van je huidige hypotheek mee
 • Hoe snel is mijn hypotheek geregeld?

  De hypotheek van mijn klanten is meestal binnen 3 tot 4 weken na tekenen van het koopcontract rond. Dat is sneller dan gemiddeld. Bij de meeste hypotheekadviseurs is een doorlooptijd van 4 tot 6 weken normaal. Als er nog geen externe inkomensverklaring was opgevraagd, moet je ook rekening houden met de 5 werkdagen die het kost om deze verklaring op te stellen.

 • Welke hypotheekaanbieders vergelijk je?

  Ik vergelijk alle banken en andere hypotheekaanbieders die in Nederland actief zijn.

 • Wat kost jouw hypotheekadvies?

  Op de tarievenpagina zie je hoeveel mijn hypotheekadvies kost en wat je daar precies voor krijgt.

 • Wat zeggen jouw klanten over jou?

  Ben je benieuwd of mijn klanten tevreden zijn over mijn hypotheekadvies? Bekijk dan de pagina met alle reviews.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via WhatsApp.

Je krijgt altijd snel antwoord