Bel Saskia 06 - 22 53 05 48
gewoon bij saskia logo

Maximale hypotheek berekenen

Gebruik mijn handige hypotheek calculator om een indicatie te krijgen van jouw maximale hypotheek. Je ziet direct wat jouw maandlasten zijn.

Beoordeling door klanten: 10 Ster Ster Ster Ster Ster

Hypotheek calculator

Mitchell

“Saskia is snel, meedenkend en realistisch over alle mogelijkheden. Wil je een scenario voor een bod zien dan krijg je dat supersnel in je inbox. “

Rens

“Saskia is zeer kundig en proactief op het gebied van hypotheekadvies. Ze is goed op de hoogte van de markt en alle ontwikkelingen waardoor ze uitstekend advies kan geven.”

Zekerheid over wat je kunt lenen

De hypotheek calculator geeft een indicatie van jouw maximale hypotheek. Daarbij gaat de berekening uit van een aantal standaardgegevens. Wil jij meer zekerheid over wat je kunt lenen? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Ik bereken dan op basis van jouw specifieke situatie wat jouw maximale leenbedrag is.

Ik werk samen met:

Zo wordt jouw maximale hypotheek berekend

Hoeveel hypotheek jij kunt krijgen is afhankelijk van jouw inkomsten en uitgaven. Hoe meer je per maand overhoudt, hoe hoger je maximale hypotheek. Daarom wil een hypotheekaanbieder weten hoeveel je verdient en hoeveel je uitgeeft.

Inkomsten
Uitgaven
Loon inclusief vaste extra’s zoals vakantiegeld en 13e maand
Aflossing voor leningen zoals een persoonlijke lening, creditcard of hypotheekschuld
Inkomen als ondernemer
Partneralimentatie
Uitkering zoals WIA, Wajong of AOW
Maandbedrag leaseauto
Pensioeninkomen
Studielening

Ook houdt een hypotheekaanbieder rekening met uitgaven aan bijvoorbeeld boodschappen, kleding, kinderopvang, abonnementen en verzekeringen. Hier hoef je geen bewijs voor te geven. Tijdens het hypotheekadviesgesprek vraag ik jou hier wel naar. Zo controleer ik of jij naast de uitgaven voor je hypotheek nog voldoende geld overhoudt om te leven zoals jij dat wil.

Bied met
zekerheid

Hoe vergroot je jouw kans op de woningmarkt? Door te bieden met zekerheid. Een Financiële check geeft je duidelijkheid over wat je kunt lenen. Zo laat jij de verkoper zien dat jouw bod betrouwbaar is. Deze financiële check is 3 maanden geldig en regel je gewoon bij mij.

De invloed van de woningwaarde op jouw hypotheek

Je mag maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Dit is de waarde die het huis officieel waard is volgens een taxatierapport.

Voorbeeld
Jouw droomhuis staat te koop voor € 400.000. Jouw bod van € 430.000 wordt geaccepteerd. Je laat het huis taxeren. Volgens het taxatierapport is het huis € 410.000 waard.

Als jouw inkomen voldoende is dan mag je maximaal € 410.000 lenen, dat is de woningwaarde volgens het taxatierapport. Omdat je hebt overboden moet je € 20.000 zelf betalen. Daarnaast betaal je ook voor de kosten koper.

Extra hypotheek voor verduurzaming


Door je huis te verduurzamen dalen je maandelijkse energielasten. Hierdoor kun je extra hypotheek krijgen.

Energiebesparende maatregelen
Extra hypotheek in 2023
Je koopt een energiezuinige woning of treft energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, dakisolatie of warmtepomp
€ 9.000
Je maakt van je huis een NulopdeMeter-woning
€ 25.000
Je koopt een huis met een energie-index of energieprestatie-coefficient gelijk aan of lager dan 0
€ 15.000
Je koopt een huis met een primair fossiel energieverbruik gelijk aan of lager dan 0 kWh/m2 per jaar
€ 15.000
Hoeveel lenen voor huis

Hypotheek met NHG

Door een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie heb jij meer zekerheid dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen

Hiervoor betaal je bij het afsluiten van je hypotheek 0,6% borgtochtprovisie over je totale hypotheek. Daar staat tegenover dat je de hele looptijd een lagere rente betaalt.

Je kunt een hypotheek met NHG afsluiten als het aankoopbedrag van je woning maximaal € 405.000 is (2023). Als je energiebesparende maatregelen neemt dan kun je maximaal € 429.300 lenen.

Starterslening

Ben je starter? Dan kun je mogelijk via de gemeente een extra lening afsluiten voor de aankoop van je eerste huis. Deze Starterslening bedraagt maximaal € 56.000. Controleer op de website van het SVn of jouw gemeente deze mogelijkheid ook biedt.


De beste hypotheek

Een hypotheekadvies is meer dan het berekenen van jouw maximale hypotheek en het zoeken van de laagste rente. Het gaat om hoe jij je leven voor je ziet. Welke plannen heb je? En hoeveel geld heb je hiervoor nodig? Soms is het slimmer om minder te lenen zodat je voldoende geld overhoudt voor je andere plannen. De beste hypotheek? Die houdt rekening met jouw toekomstplannen.

Ja, ik wil ook een hypotheek die bij mijn leven past

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help jou graag aan jouw ideale hypotheek.

Het eerste gesprek is altijd gratis

Kevin
Weert

“Wij zijn wederom super geholpen! Saskia geeft transparant en deskundig advies, denkt mee met de klant en zet een stapje extra waar nodig.”

Joyce

“Ondanks dat alles ineens in sneltreinvaart geregeld moest worden, super goed geholpen door Saskia, super goed bereikbaar, kijkt verder naar passende oplossingen en duidelijke uitleg!”

Veelgestelde vragen over het berekenen van je maximale hypotheek

 • Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

  Tijdens de eerste afspraak bereken ik wat jij kunt lenen. Hiervoor heb ik gegevens over je identiteit, inkomsten en uitgaven nodig. Neem daarom onderstaande (originele) documenten mee:

  • Identiteitsbewijs of paspoort
  • Salarisstrook (voor zelfstandigen of ondernemers: de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar)
  • Gratis uitdraai van www.bkr.nl met een overzicht van jouw leningen
  • Heb je al een hypotheek? Neem dan ook een recent overzicht van je huidige hypotheek mee
 • Hoe hoog zijn de kosten koper?

  Gemiddeld ben je 4 tot 6% van de woningwaarde kwijt aan de kosten koper. Als je een huis koopt, betaal je naast de aankoopprijs nog een aantal andere kosten. Dit noemen we de kosten koper. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor de hypotheekadviseur, taxateur, notaris en de aankoopmakelaar. Kost je woning meer dan € 440.000 of ben je ouder dan 35? Dan betaal je ook overdrachtsbelasting.

 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

  Natuurlijk kan dat. Ik heb een uitgebreid overzicht gemaakt zodat je per pakket precies ziet wat ik voor jou doe. Open het overzicht.

 • Ik heb geen vast contract, kan ik dan wel een hypotheek krijgen?

  Ook zonder vast contract is het vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen. Een hypotheekaanbieder vraagt dan extra bewijsmateriaal om jouw inkomen goed in te schatten. 

  Tijdelijk contract – met een werkgeversverklaring laat jouw werkgever weten de intentie te hebben jouw contract te verlengen.

  Flexwerker – als je via een uitzendbureau of op basis van een nuluren- of oproepcontract werkt dan wisselen jouw inkomsten. De verstrekker kijkt dan naar jouw gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar, met als maximum het inkomen van het laatste jaar. Ook een perspectiefverklaring of arbeidsmarktscan kan een uitkomst zijn.

  Zzp’er of ondernemer - de hypotheekaanbieder kijkt naar jouw jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Onderneem je nog niet zo lang? Dan kun je een hypotheek afsluiten als je minimaal 1 volledig jaar hebt gedraaid. 

 • Ik heb een (studie)schuld. Wat betekent dit voor mijn hypotheek?

  Een studieschuld moet je terugbetalen. Daarom houdt een hypotheekaanbieder rekening met deze uitgaven. Een studieschuld weegt minder zwaar dan een normale lening. Dat komt omdat de rente op een studieschuld laag is en je lang mag doen over het terugbetalen. Door rekening te houden met je studieschuld zorgt de hypotheekaanbieder ervoor dat je naast je hypotheek nog genoeg geld hebt om je schuld terug te betalen. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via WhatsApp.

Je krijgt altijd snel antwoord